ANTI-GRAFFITIFILM

En film som skyddar glas mot repor och skador. Motståndskraftig mot färg och olika former av etsning.
Skyddar skyltfönster, glasrutor i tåg och bussar och varhelst glas är utsatt för skadegörelse som klotter, repning och sönderslagning

Glasrutor och glasytor i olika former utsätts ofta för avsiktlig eller oavsiktlig skadegörelse. En olyckshändelse kan göra att en glasruta skadas eller krossas med allvarliga konsekvenser som följd. Ofta blir glas också skadat med avsikt, det kan vara vandaler eller inbrottstjuvar som slår in ett fönster eller att någon avsiktligt repar ett fönster på en buss eller tåg. Detta är något som kostar både samhället och företag enorma summor pengar när det förstörda glaset skall bytas ut till nytt igen

Många väljer därför att lösa detta problem betydligt mer ekonomiskt och säkert med hjälp av en fönsterfilm. Genom att montera glas med en LLumar ANTI-GRAFFITI film kan vanligt glas konverteras till ett laminerat glas som går sönder på ett säkert sätt så att människor och föremål inte skadas (testat enligt SS EN 12600).
Filmen skyddar dessutom glaset mot repor och annan skadegörelse på ett effektivt sätt. Detta innebär att istället för att byta ut en hel glasruta när den blivit repad så avlägsnar man istället enkelt filmen från glaset och ersätter med en ny film. Detta ger en betydligt enklare och kostnadseffektiv lösning.

En LLumar ANTI-GRAFFITI film är optiskt klar och ser ut som och känns som ett vanligt fönsterglas varför man visuellt inte upplever någon skillnad mot ett vanligt fönsterglas.
Det går att få i många olika utföranden och kombinationer så att de även skyddar mot t.ex. värme, UV-ljus och bländning. De går även att få med olika typer av häftämnen beroende på om man vill lätt kunna avlägsna filmen eller inte. Även tjockleken kan varieras utifrån hur pass motståndskraftig mot åverkan filmen skall vara.

I Portugal valde Metron i Porto att installera c:a 4600 m2 av LLumars kombinerade ANTI-GRAFFITI och solskyddsfilm:
N1050 SR PS 8 på 72 st pendeltåg. De ville ha en kombinationsfilm som skyddade mot både solens värme och vandaler som repade fönstren i vagnarna.
LLumars produktsortiment är kvalitetssäkrat enligt ISO 9002 certifikat nr: 95/5381
LLumars SCL SR PS4 är även brandtestad i enlighet med TS 45545-2 vilket gör den godkänd för invändig installation på t.ex. tåg och bussar