OM SOLFILMSPRODUKTER AB

Solfilmsprodukter AB är grossist och distributör av fönsterfilmer i Sverige. Vi har erfarenhet av fönsterfilmer ända sedan 1970-talet och arbetar tillsammans med ett stort antal återförsäljare runt om i hela landet.
Kunskap och expertis

Vi håller även kontinuerligt praktiska och tekniska utbildningar för att säkerställa att kompetensen genomsyrar hela försäljningsledet. Våra återförsäljare skall på bästa sätt kunna rådgiva sina kunder i tekniska fönsterfilmsfrågor samt utföra kvalitetsmässiga fönsterfilmsinstallationer. Vi är även behjälpliga i projekthanteringen kring större glasrelaterade projekt både på befintliga byggnader och inom nybyggnation.
Vi strävar efter att vara en så komplett leverantör som möjligt inom fönsterfilmer vi har flertalet viktiga huvudleverantörer och vårt produkt sortiment kommer därför från några världens största globala tillverkare inom filmbranschen och vi är stolta att kunna representera dessa varumärken.

Vår styrka är att kunna erbjuda våra kunder kvalitetsprodukter och teknisk kompetens tillsammans med en äkta servicekänsla.

LLumar® fönsterfilmer

LLumar® Window Film är ett registrerat varumärke av Eastman Performance Films som är världens största tillverkare av fönsterfilmer. Alla filmer tillverkas enligt högsta kvalitetskrav i USA och man använder sig av flertalet patenterade processer inom häftämnen, infärgning och repskydd. Enbart de bästa råvarorna och högsta kvalitetsgraden av optiskt klar polyester används vid tillverkningen av LLumar® filmer.

Eastman Performance Films är den enda fönsterfilmtillverkaren i världen som kan utföra samtliga moment i tillverkningsprocessen själva. De ses inom branschen som pionjärer när det gäller avancerad ingenjörsteknik för metalliserade och sputtrade ytbeläggningar, infärgning och laminering.

MAXAM®

Vi arbetar även med den kvalitativa reparations- och skyddslösningen för glas MAXAM 175 i Sverige, Danmark och Finland. En film som tillfälligt säkrar och håller ihop glasrutor när det gått sönder intill dess att det kan bytas ut mot nytt.

PROFILON®

Vi arbetar även med speciallösningar för skydd mot explosioner och inbrott med PROFILON® filmer från tillverkaren HAVERKAMP i Tyskland. Ända sedan det grundades 1978 har HAVERKAMP utvecklat och tillverkat produkter som garanterar hållbar säkerhet och skydd, samtidigt som de upprepade gånger visat en banbrytande styrka inom både säkerhetsbranschen då de specialiserat sig på säkerhetslösningar för glas och yttremiljöer.
och områden för solskydd och filmtillverkning

Hanita Coatings ®

Hanita Coatings har utvecklat solskydds- och säkerhetsfilmer i 30 år. Under den tiden har Hanita Coatings skaffat sig ett rykte om att vara en innovativ oberoende tillverkare av fönsterfilmsprodukter, med en rad energieffektiva inre och exteriöra solskyddsfilmer som marknadsförs under varumärken som SolarZone,SafetyZone och PolyZone-filmer för plastglas
Varumärket ägs av Avery Dennison, en global ledare inom tryckkänsliga och funktionella material. Hanita Coatings är nu känt som Avery Dennison Hanita.