LLUMAR HELIOS

Utvändig solskyddsfilm

Glas är ett byggnadsmaterial som används i allt större utsträckning när man i dag bygger och konstruerar nya fastigheter. Glas ger oss fantastiskt kreativa möjligheter att skapa en känsla av rymd, ge oss underbara utsikter och utforma unika estetiska byggnader.
MEN, likväl som glas är fantastiskt så ger det oss också vissa problem när vi bygger med det. Det gör ofta att det blir för varmt inuti byggnaden. Dagens glas är ofta också ganska komplext konstruerat och för att en fönsterfilm som ger solskydd skall vara kompatibelt med glasets konstruktion väljer man därför ofta en utvändig LLumar Helios solfilm.

Våra utvändiga filmer ingår i LLumar Helios-serien. Det är en helt ny typ av utvändig fönsterfilm som är tillverkade enligt en helt annorlunda teknologi. Filmen är uppbyggd av flera lager av hybridpolymerer och ger det ultimata UV-skyddet och solenergiavvisning. Det extremt tåliga repskyddet garanterar filmen utvändigt på vertikalt glas i upp till 10 år (5-7 år för sluttande).

Heliosfilmernas är lättare än andra filmer att rengöra då den repskyddade ytan i sig själv är lätt självrengörande och är dessutom motståndskraftiga mot graffiti och klotter.

Sortimentet består av högeffektiva reflekterande filmer, neutrala filmer, säkerhetsfilmer samt den nylanserade ljusa LLumar XHE70 en film so är så ljus att den nästan inte syns på glaset och samtidigt har en totalsolenergiavvisning på 66 % på klart 2 glas isoler d.v.s G-värde 0,34

Klicka här för att läsa mer om den unika Padua Studien som gjorts i Italien för att påvisa hur vår Heliosfilm sparar energi på en modern byggnad med modernt glas.

LLumar Heliosfilmer är en mycket hållbar film och är speciellt framtagen för tuffa förhållanden och klimat. Dess höga värmeavvisning gör att stora besparingar kan göras, samt kostnader och energiförbrukning kan reduceras för exempelvis luftkonditionering. Vilket leder till minskade CO2 utsläpp.